Ammattitaitoista palvelua jo vuodesta 1887

Historia

Someron ensimmäinen apteekkari oli Ernst Wilhelm Silander, joka perusti apteekin Somerolle 29.9.1887. Hänen jälkeensä apteekkareina ovat toimineet:

J. Liljelund 1898 – 1907
J.K. Lumme 1907 – 1924
Laine Rundqvist 1924 – 1966
Holger Såltin 1966 – 1970
Keijo Mäkelä 1970 – 1990
Raili Onnela 1990 – 2006
Maisa Vahala 2006 – 2011
Marja Mäkipää 2011 –

Apteekin ammattilaiset

Apteekissamme työskentelee lääkealan ammattilaisia apteekkari, proviisori, farmaseutit ja apteekin tekniset työntekijät. Lääkeneuvontaa antaa farmaseuttinen henkilökunta eli apteekkari, proviisori ja farmaseutit.

Apteekkari on koulutukseltaan proviisori. Hän vastaa apteekistaan ammatillisesti ja taloudellisesti. Apteekkiluvan apteekkarille myöntää Fimea, joka ottaa lupaa myöntäessä huomioon hakijan työkokemuksen ja muut ansiot.

Proviisori vastaa muun farmaseuttisen työn lisäksi työnjohdollisista tehtävistä, asiakaspalvelun sujuvuudesta ja henkilökunnan koulutuksesta. Tutkinto on ylempi korkeakoulututkinto.

Farmaseutin toimintaan apteekissamme kuuluvat asiakaspalvelu, lääkeneuvonta, lääkkeiden toimittaminen ja käyttökuntoon saattaminen. Farmaseutin tutkinto on yliopistotasoinen alempi korkeakoulututkinto.

Teknisen henkilökunnan tehtäviin kuuluu mm. laskutusta, tilausten tekoa, kassatyöskentelyä ja varaston valvontaan liittyviä töitä. Teknistä henkilökuntaa ovat apteekin tekniset työntekijät, lääketyöntekijät ja lääketeknikot. Lääketeknikko (ent. lääketyöntekijä) on toisen asteen ammatillinen lääkealan perustutkinto, jonka voi suorittaa oppisopimuskoulutuksena tai eri paikkakunnilla toisen asteen oppilaitoksissa. Apteekin tekniset työntekijät ovat työpaikkakoulutettuja.

Siistijä vastaa apteekille tärkeästä hygieniasta.

Vakinaisen henkilökuntamme ohella apteekissamme työskentelee aika ajoin farmasian opiskelijoita ja alalle aikovia opiskelijoita. Apteekkityö on monipuolista, vastuullista ja haastavaa. Se tarjoaa mielekkään ammatin ihmisläheisestä alasta kiinnostuneelle tarkalle ihmiselle.