Ajankohtaista

Koronavirus

Koronavirukseen liittyvää tietoa kannattaa hakea luotettavista lähteistä kuten Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilta. Someron koronavirustilanteesta saa tietoa Someron kaupungin sivuilta ja Varsinais-Suomen alueen ajantaisinen tieto ja koronavirukseen liittyvä materiaali TYKSin sivuilta. Valtion yleinen Tietoa koronaviruksesta -puhelinneuvonta p. 0295 535 535 on tarkoitettu ensisijaisesti henkilöille, jotka eivät voi hakea tietoa internetistä.

Jos sinulla on oireita tai kuulut koronaviruksen riskiryhmään (olet yli 70-vuotias tai sinulla on jokin perussairaus) ja lääkkeiden tarpeesi on välitön ja välttämätön, pyydä omaisia tai muita läheisiä asioimaan apteekissa puolestasi.

Jos pyydät toista asioimaan apteekissa puolestasi, anna hänelle Kela-korttisi ja niiden lääkkeiden nimet, joita tarvitset. Suomi.fi-sivustolla voit tehdä myös sähköisesti valtuutuksen toiselle henkilölle reseptiasioittesi hoitamiseen. Sähköisellä valtuutuksella asioidessa valtuuttamasi henkilön pitää osata kertoa henkilötunnuksesi ja todistaa oma henkilöllisyytensä. Reseptien uusimispyynnöt pyydetään tekemään ensisijaisesti Omakannan kautta. Muistathan varata aikaa reseptien uusimiseen reilu viikko!