Ajankohtaista

Koronavirus

Koronavirukseen liittyvää tietoa kannattaa hakea luotettavista lähteistä kuten THL:n sivut. Someron tilanteesta tietoa saa Someron kaupungin sivuilta. Valtion yleinen Tietoa koronaviruksesta -puhelinneuvonta p. 0295 535 535 on tarkoitettu ensisijaisesti henkilöille, jotka eivät voi hakea tietoa internetistä.

Sosiaalisessa mediassa saattaa levitä virheellistä tietoa virukseen liittyen, joten suhtaudu kriittisesti muuhun, kuin suoraan viranomaisten julkaisemaan tietoon.

Me täällä apteekissa pyrimme palvelemaan asiakkaamme epidemiasta huolimatta. Olemme tehostaneet puhtaanapitoa ja käsihygieniaa entisestään. Ikävä kyllä, käsidesin saatavuus myyntiin on viime viikkoina ollut heikkoa. Saamme apteekkiin pieniä eriä käsidesiä vain satunnaisesti tilauksistamme huolimatta. Suusuojia ei ole saatavilla tulevina kuukausina.

Kipu- ja kuumelääkkeiden myyntiä olemme joutuneet rajoittamaan Fimean ohjeiden mukaisesti. Fimea ohjeistaa myös lääkkeiden käyttäjiä hakemaan vain ne reseptilääkkeet, joita tarvitsee sillä hetkellä. Lääkkeiden hamstraukseen ei ole tarvetta ja toimitusongelmia voidaan välttää ostamalla tarvittavia lääkkeitä edellisen erän käydessä vähiin. Joitakin tuotepuutoksia tulee ilmenemään hetkellisesti, mutta pääsääntöisesti saamme puutteet muutaman päivän viipeellä.

Viranomaisten ohjeissa merkittävimmäksi keinoksi viruksen leviämisen ehkäisyssä on käsien huolellinen pesu saippualla ja vedellä. Myös isoja väkijoukkoja kannattaa välttää. Jos sairastut, sairasta lievät oireet kotona. Kuumeen pitkittyessä tai oireiden pahentuessa, esim. hengenahdistus tai yleistilan lasku, ota yhteys tartuntatautivastaavaan ma-pe klo 8-10 ja 12-14 p. 044 7792 629 tai muina terveysaseman aukioloaikoina terveysasemalle p. 02 7792 511 tai päivystysaikaan Tyks Akuutin päivystysapuun, p. 02 313 8800. Koronavirusnäyte otetaan uuden linjauksen mukaan vakavista hengitystieoireista kärsiviltä sekä osalta terveyden- ja sosiaalihuollon työntekijöitä. Kaikkia ei pyritä testaamaan!

Jos olet riskiryhmäläinen (yli 70-vuotias tai perussairautta sairastava) tai sairastunut ja lääkkeiden tarpeesi on välitön ja välttämätön, pyydä omaisia tai muita läheisiäsi asioimaan apteekissa puolestasi. Mikäli kukaan ei pääse asioimaan puolestasi, ole yhteydessä apteekkiin p. 02 748 5678. Pyrimme järjestämään välttämättömien lääkkeiden kuljetuksen kotisairaanhoidon kautta. Muistathan kuitenkin, että tämä on viimekätinen toimenpide, jotta kotisairaanhoito ei ruuhkaudu tarpeettomasti. Nyt on myös hyvä hetki huolehtia omien läheisten lisäksi myös naapureiden hyvinvoinnista ja tarjota esim. asiointiapua riskiryhmäläisille.

Jos pyydät toista asioimaan apteekissa puolestasi, anna hänelle kelakorttisi ja niiden lääkkeiden nimet, joita tarvitset. Reseptiuusimiset pyydetään tekemään ensisijaisesti Omakannan kautta. Muistathan varata aikaa reseptien uusimiseen reilu viikko!