Ajankohtaista

Koronavirus

Koronavirukseen liittyvää tietoa kannattaa hakea luotettavista lähteistä kuten Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilta. Someron koronavirustilanteesta saa tietoa Someron kaupungin sivuilta ja Varsinais-Suomen alueen ajantaisinen tieto ja koronavirukseen liittyvä materiaali TYKSin sivuilta. Valtion yleinen Tietoa koronaviruksesta -puhelinneuvonta p. 0295 535 535 on tarkoitettu ensisijaisesti henkilöille, jotka eivät voi hakea tietoa internetistä.

Sosiaalisessa mediassa saattaa levitä virheellistä tietoa koronavirukseen liittyen, joten suhtaudu kriittisesti muuhun kuin suoraan viranomaisten julkaisemaan tietoon.

Olemme tehostaneet puhtaanapitoa ja käsihygieniaa entisestään sekä olemme saaneet tartuntariskiä vähentäviä tarvikkeita. Asiakkaiden käyttöön löytyy käsidesiä sisääntulon sekä kassapisteiden yhteydessä.

Viranomaisten ohjeissa merkittävämmäksi keinoksi viruksen leviämisen ehkäisyssä on käsien huolellinen pesu saippualla ja vedellä, väkijoukkojen välttäminen sekä kasvomaskin käyttö yli 12-vuotiailla paikoissa, joissa liikkuu muitakin ihmisiä.  Jos epäilet koronavirustartuntaa, ota yhteys terveysasemalle puhelimitse  p. 02 7792 511.

Jos sinulla on oireita tai kuulut koronaviruksen riskiryhmään (olet yli 70-vuotias tai sinulla on jokin perussairaus) ja lääkkeiden tarpeesi on välitön ja välttämätön, pyydä omaisia tai muita läheisiä asioimaan apteekissa puolestasi. Mikäli kukaan ei pääse asioimaan puolestasi, ole yhteydessä apteekkiin p. 02 748 5678. Pyrimme järjestämään välttämättömien lääkkeiden kuljetuksen kotisairaanhoidon kautta. Muistathan kuitenkin, että tämä on viimekätinen toimenpide, jotta kotisairaanhoito ei ruuhkaudu tarpeettomasti. Nyt on myös hyvä hetki huolehtia omien läheisten lisäksi myös naapureiden hyvinvoinnista ja tarjota esim. asiointiapua riskiryhmäläisille.

Jos pyydät toista asioimaan apteekissa puolestasi, anna hänelle Kela-korttisi ja niiden lääkkeiden nimet, joita tarvitset. Suomi.fi-sivustolla voit tehdä myös sähköisesti valtuutuksen toiselle henkilölle reseptiasioittesi hoitamiseen. Sähköisellä valtuutuksella asioidessa valtuuttamasi henkilön pitää osata kertoa henkilötunnuksesi ja todistaa oma henkilöllisyytensä. Reseptien uusimispyynnöt pyydetään tekemään ensisijaisesti Omakannan kautta. Muistathan varata aikaa reseptien uusimiseen reilu viikko!